Pak werkdruk samen aan! | Heeft u vragen over de subsidie regionale aanpak personeelstekorten? | Zien wij u op het VO-congres?

Online lezen  |  Afmelden  |  Uw gegevens wijzigen

Voion nieuwsbrief - 11 februari 2020
Inspiratie: Chemie voor de klas
Utrecht Leert, een samenwerkingsverband van voortgezet onderwijs, mbo en Utrechtse lerarenopleidingen, en de beroepsvereniging KNCV sloegen de handen ineen om een informatiebijeenkomst te organiseren voor chemici die hun liefde voor het vak willen delen als zij-instromer of hybride docent. 
  
Lees deze Parel-VO over de samenwerking >>
   
Twitter LinkedIn
Aan de slag met Teamwerk-VO: pak werkdruk samen aan!
Energievreters en irritaties wegwerken en een gezonde werkomgeving en werkplezier stimuleren? Dat kan door er met elkaar over te praten en samen te werken aan oplossingen. Teamwerk-VO is een aanpak die hierbij helpt. Je leert om als team in dialoog energievreters op te ruimen en daarmee de werkdruk te verlagen en het werkplezier te verhogen. Nieuwsgierig geworden? Kom dan 7 april naar de Proeverij Teamwerk-VO: pak werkdruk samen aan!

Lees verder >>
Twitter LinkedIn
Zien wij u op het VO-congres?

Op donderdag 26 maart vindt het VO-congres van de VO-raad plaats onder het motto ‘Samenwerken doe je niet alleen’. Er worden vele goede voorbeelden uitgelicht van samenwerkingsvormen in school, tussen scholen en in de regio en keten. 

Ook dit jaar is Voion weer aanwezig met een informatiestand (standnummer 37). Kom gerust langs en laat u inspireren en stel uw vragen over regionale samenwerking en Teamwerk-VO. Voion levert ook een bijdrage aan een aantal workshops over deze thema’s.

Lees verder >>
     
Twitter LinkedIn
Regionale aanpak lerarentekort
Voion ondersteunt scholen bij de aanpak van het lerarentekort en andere arbeidsmarktknelpunten in de vo-sector. In deze rubriek over het lerarentekort delen we de voorbeelden van aanpakken, kennis en ervaringen uit het voortgezet onderwijs.
Regionale aanpak personeelstekorten onderwijs
Voor 1 maart a.s. kunnen de samenwerkingsverbanden tussen schoolbesturen en lerarenopleidingen de aanvraag indienen. Als opvolging van de regionale aanpak lerarentekort of als nieuw samenwerkingsverband. Ook de samenwerking met de mbo-sector biedt vele mogelijkheden om het lerarentekort in uw regio aan te pakken. Maak gebruik van de subsidiegelden en dien voor 1 maart uw aanvraag in! Heeft u vragen over de subsidieregeling, de regionale loketfunctie of wilt u ondersteuning bij de verdichting van de samenwerking? Aarzel niet om contact op te nemen met de regioadviseurs van Voion! Lees hier meer over de subsidie Regionale aanpak personeelstekorten >>

Inspirerende voorbeelden van aanpak tekortvakken zijn: de samenwerking met beroepsverenigingen, van ingenieur naar docent, van overschotvakken naar tekortvakken en inzetten van PAL in zowel alfa-, bèta- als gammavakken. Naar het overzicht van praktijkvoorbeelden >>
Twitter LinkedIn
Kennisdelingsbijeenkomst regionaal loket: “Het loket is geopend”
Via de nieuwe subsidieregeling RAP krijgen regio’s subsidie om een regionaal aanspreekpunt of informatieloket in te richten voor geïnteresseerden die willen werken in het onderwijs. Wilt u meer weten over wat het landelijke onderwijsloket al doet? Wilt u inspiratie opdoen vanuit de regionale loketten uit de zorg? Wilt u horen hoe andere regio’s hun loket inrichten? Kom dan naar deze bijeenkomst om daarna direct praktisch aan de slag te gaan met het (verder) inrichten van het regionaal loket.

Doelgroep: projectleiders en betrokkenen van bestaande RAL-en nieuwe RAP-regio’s po en vo/mbo
Wanneer: 31 maart 2020
Tijdstip: van 13.00-17.00 uur
Locatie: Utrecht

Meer informatie en aanmelden volgt eind februari via de websites van Arbeidsmarktplatform PO en Voion.
Campagne werft havo- en vwo-leerlingen voor Haags onderwijs
Samen met Klassewerk Den Haag werft De Rode Loper via de campagne 'Leer anderen de wereld veranderen' bovenbouwleerlingen uit havo en vwo om leraar te worden in het onderwijs in Den Haag en omgeving. Drager van de campagne is ondernemer-uitvinder Boyan Slat van The Ocean CleanUp.

Lees verder >>
Twitter LinkedIn
 
Recente publicaties
Voion publiceert regelmatig onderzoeksrapporten, artikelen en handreikingen van diverse organisaties op de terreinen arbeidsmarkt, professionalisering en veilig, gezond en vitaal werken. Recent verschenen:
 
Meer nieuws
Advies commissie Borstlap: regels arbeidsmarkt moeten op de schop
Nederland moet snel werken aan een integraal herontwerp van de regels rondom werk op het gebied van arbeidsrecht, sociale zekerheid, fiscaliteit en persoonlijke ontwikkeling tijdens de loopbaan. Alleen op die manier worden de waarden van werk voor iedereen op de arbeidsmarkt veiliggesteld voor de toekomst. Dat is de belangrijkste aanbeveling van de Commissie Regulering van werk onder leiding van Hans Borstlap.
Lees verder »
Wie verdient de titel Leraar van het Jaar?
Met de ‘Leraar van het Jaar verkiezing’ wil de groep Leraren van het Jaar hun vakmanschap en passie erkennen, waarderen en zichtbaar maken. De verkiezing straalt af op de hele beroepsgroep en biedt de leraren van Nederland een welverdiend podium.
Kent u een leraar die de titel ‘Leraar van het Jaar’ verdient? U kunt hem/haar nu nomineren.
Lees verder »
Agenda

13-02-2020: Bijeenkomst 'Goed voorbeeld doet goed volgen? Wat te doen bij leerlingendaling, Utrecht
10-03-2020: Training strategisch HRM voor HR-medewerkers en -adviseurs, Utrecht
26-03-2020: VO-congres Samenwerken doe je niet alleen, Nieuwegein
31-03-2020: Kennisdelingsbijeenkomst regionaal loket, Utrecht
07-04-2020: Proeverij Teamwerk-VO: pak werkdruk samen aan!, Utrecht
30-09-2020/25-11-2020: Cursus Preventiemedewerker: 2-daags programma, Zwolle

Voion
     doorsturen   |   afmelden   |   contact   |   disclaimer
Voion, het A&O fonds voor het vo, zet zich in om samen met scholen vraagstukken op te lossen op het gebied van arbeidsmarkt en mobiliteit, opleiding en professionalisering en veilig, gezond en vitaal werken. Voion werkt voor en samen met werkgevers en werknemers in het voortgezet onderwijs, en wordt bestuurd door de sociale partners in het voortgezet onderwijs. Voion.nl
Volg ons op:  
Terug naar boven U ontvangt deze e-mail op het volgende adres: r.heilbron@atscholen.nl
...