Laat u inspireren door de aanpak van ontwikkeltijd bij 5 scholen van de CVO-Groep | Hoe werft u docenten in het technisch domein? | …

Online lezen  |  Afmelden  |  Uw gegevens wijzigen
Voion
Voion nieuwsbrief - 15 mei 2019
Inspiratie: Van weerstand naar werken aan een gezamenlijke doelstelling
De plannen rondom ontwikkeltijd leverden bij de CVO Groep Zuidoost-Utrecht een flinke discussie op. “Er waren te veel verschillende meningen en visies binnen de vijf scholen van de CVO Groep en we kwamen er onderling niet goed uit”, vertelt Human Resource Manager Job van der Mijl. Dankzij de inzet van een externe adviseur is de dialoog weer op gang gekomen en kunnen de plannen voor ontwikkeltijd nu in twee fasen worden doorgevoerd. 

Lees het interview met Job van der Mijl over ontwikkeltijd >>
Twitter LinkedIn
Regionale aanpak lerarentekort
Voion ondersteunt scholen bij de aanpak van het lerarentekort en andere arbeidsmarktknelpunten in de vo-sector. In deze rubriek over het lerarentekort delen we de voorbeelden van aanpakken, kennis en ervaringen uit het voortgezet onderwijs.
Parel-VO: Docenten werven in het technisch domein – netwerken brengt je verder
Het vinden van docenten in technische vakken voor het beroepsonderwijs wordt steeds lastiger in de regio Rijnmond. Dit willen de deelnemers van TechForce Rijnmond aanpakken met het project ‘Docenten werven in het technisch domein’.

Lees dit praktijkverhaal en de factsheet met lessons learned >>
Twitter LinkedIn
Zeeuwse scholen pakken samen lerarentekort aan
Het Zeeuwse basisonderwijs, het voortgezet onderwijs, mbo en hbo pakken de komende jaren samen het lerarentekort aan. De scholen hebben een subsidie van 575.000 euro gekregen van het ministerie. Lees verder >>
Twitter LinkedIn
Haags onderwijsfestival
De Rode Loper organiseert dinsdagavond 28 mei een voorlichtingsavond voor potentiele zij-instromers. Er zijn interactieve sessies met specifieke informatie over het zij-instroomtraject en lerarenopleidingen en speeddates met rectoren, personeelsadviseurs en zij-instromers.

Lees verder >>


Twitter LinkedIn
Wat gebeurt er in Rotterdam?
Met de Rotterdamse aanpak lerarentekort worden bestaande succesvolle maatregelen gecontinueerd, maar is er ook ruimte voor nieuwe initiatieven.

Lees verder >>
Twitter LinkedIn
 
Uitgelicht: Duurzame ontwikkeling en inzetbaarheid met het Professionaliseringsportaal-VO
Met het Professionaliseringsportaal-VO, een online omgeving, faciliteert en stimuleert u uw medewerkers aan de slag te gaan met hun eigen professionalisering, loopbaan en inzetbaarheid. Vraag nu vrijblijvend een proefaccount aan.

Meer informatie over het Professionaliseringsportaal-VO >>
Twitter LinkedIn
Recente publicaties
Voion publiceert regelmatig onderzoeksrapporten, artikelen en handreikingen van diverse organisaties op de terreinen arbeidsmarkt, professionalisering en veilig, gezond en vitaal werken. Recent verschenen:

Meer nieuws
Amsterdamse Teambeurs
Amsterdamse scholen kunnen nog tot 31 mei een teambeurs aanvragen voor een professionaliseringsactiviteit. De Amsterdamse Teambeurs vervangt de Amsterdamse Lerarenbeurs.
Lees verder >>
Opnieuw regionale procesbegeleiding bij leerlingendaling
De komende twee jaar gaat PentaRho in opdracht van het ministerie van OCW ondersteuning bieden aan schoolbesturen in de regio’s waar samenwerking bij krimp nodig is, maar nog onvoldoende van de grond komt.
Lees verder >>
LeerKRACHT zorgt voor krachtige lerarenteams
LeerKRACHT leidt tot een cultuur op school waarin krachtige lerarenteams ontstaan die doelgericht het onderwijs verbeteren. Dit blijkt uit een onderzoek van de Universiteit Utrecht en onderzoeksbureau Oberon naar de effecten van leerKRACHT op de schoolcultuur.
Lees verder >>
Agenda
16-05-2019: Bijeenkomst voor nieuw landelijk netwerk voor HR-functionarissen, Utrecht
20-05-2019: Uitwisselingsbijeenkomst Begeleiding startende leraren in praktijk, Utrecht
28-05-2019: Haags Onderwijsfestival
05-06-2019: Congres Van ambitie naar échte impact, Bussum
19-06-2019/18-09-2019: Cursus Preventiemedewerker, Utrecht
20-11-2019/15-01-2020: Cursus Preventiemedewerker, Utrecht
21-11-2019: Kennismakingscursus Arboscan-VO, Utrecht
Voion
     doorsturen   |   afmelden   |   contact   |   disclaimer
Voion, het A&O fonds voor het vo, zet zich in om samen met scholen vraagstukken op te lossen op het gebied van arbeidsmarkt en mobiliteit, opleiding en professionalisering en veilig, gezond en vitaal werken. Voion werkt voor en samen met werkgevers en werknemers in het voortgezet onderwijs, en wordt bestuurd door de sociale partners in het voortgezet onderwijs. Voion.nl
Volg ons op:  
Terug naar boven U ontvangt deze e-mail op het volgende adres: