Bekijk deze e-mail online
 

 

 
Werken aan veiligheid en gezondheid? De Arbocatalogus-VO helpt u op weg!
Wat weet u eigenlijk over veiligheid en gezondheid? Weet u aan welke normen uw organisatie moet voldoen? Kunt u nog wel wat tips en inspiratie gebruiken om het werk- en leerklimaat op uw school nog gezonder en veiliger te maken? De Arbocatalogus-VO kan u hierbij helpen.
Meer weten?
 
 
Uitgelicht: Hoe zorgt u voor een veilig en gezond werkklimaat in het gymnastieklokaal?
In scholen gebeuren de meeste ongelukken tijdens de gymles. Berucht is ook de slechte akoestiek in gymzalen. Bovendien hebben docenten lichamelijke opvoeding te maken met zware fysieke belasting. Wat kunt u als werkgever doen om het werkklimaat in het gymlokaal gezonder en veiliger te maken? En hoe kan de Arbocatalogus-VO u daarbij helpen?
Lees het artikel
 
 
Test uw arbokennis met de Arbocatalogus-VO Kennisquiz
Hoe staat het eigenlijk met uw kennis over arbo? Weet u al alles over dit onderwerp of bent u nog een beginneling? Test het nu zelf met de Arbocatalogus-VO Kennisquiz. U krijgt bij elke vraag een handige toelichting en uitleg over het betreffende onderwerp. Succes!
Naar de Quiz
 
Nieuwe Arbowet = gewijzigde norm. Wat moet u regelen?
Met ingang van 1 juli 2017 is de Arbeidsomstandighedenwet gewijzigd. Deze wijzigingen hebben consequenties voor twee minimumeisen in de norm ‘Deskundige ondersteuning bij uitvoering arbobeleid’ in de Arbocatalogus-VO. Wat houden de wijzigingen in en wat betekent dat voor uw organisatie? We leggen het u graag uit in dit artikel.
Lees het artikel
 
 
Maatregelen invoeren lastig? Doe inspiratie op met de praktische schoolvoorbeelden
Het invoeren van maatregelen om het werkklimaat veiliger en gezonder te maken, is nog niet zo makkelijk. Daarom is het fijn om te lezen hoe andere scholen dat doen. Welke maatregelen nemen zij? Hoe pakken ze dat aan? Waar lopen ze tegenaan? U vindt het antwoord in de schoolvoorbeelden van de Arbocatalogus-VO. Handig om inspiratie op te doen voor uw eigen organisatie! Hieronder de zes meest recente schoolvoorbeelden in de Arbocatalogus-VO:

 
Is het toegestaan om met bloed/organen te werken op een school?
 
Goed op de hoogte met onze tips, links en veel gestelde vragen
Wilt u zich verder verdiepen in een norm van de Arbocatalogus-VO? Bekijk dan ook eens de tips en links en de vragen bij de norm. Daar vindt u veel praktische informatie, verwijzingen naar wetgeving en nog veel meer. Zo bent u snel goed op de hoogte van alle ins en outs!

Is het toegestaan om met bloed/organen te werken op een ool?


 
Vragen? Neem contact op met het Servicecenter Veilig, gezond & vitaal werken
Heeft u na het lezen van de normen en alle achtergrondinformatie in de Arbocatalogus-VO nog vragen? Neem dan contact op met het Servicecenter Veilig, gezond & vitaal werken. Wij helpen u graag verder.
Bel 045 - 5796024 of mail info@voion.nl
 
 
Voion  Postbus 2501 6401 DA Heerlen T: 045-579 6024 E: info@voion.nl  www.voion.nl
Volg ons op:  
Voion, het A&O-fonds voor het vo, zet zich in om samen met scholen vraagstukken op te lossen op het gebied van arbeidsmarkt en mobiliteit, loopbaan en professionalisering en veilig, gezond en vitaal werken. Voion werkt voor en samen met werkgevers en werknemers in het voortgezet onderwijs, en wordt bestuurd door de sociale partners in het voortgezet onderwijs.
Terug naar boven