Nieuwsbrief

Handen schudden in coronatijd: sprake van plichtsverzuim? | Ontwikkelingen bij de combinatie-ontslaggrond | Handreiking voor uitvoering RVU | en meer

  |  Lees online  |  Afmelden
SZ-bulletin
31 maart 2021
Voion
Het SZ-bulletin houdt u op de hoogte van ontwikkelingen over sociale zekerheid in het voortgezet onderwijs en verschijnt vijfmaal per jaar. Het bulletin is samengesteld door de Sociale Zekerheidswijzer van Loyalis, de VO-raad en Voion.
Inhoud
» Casus: Handen schudden in coronatijd: sprake van plichtsverzuim?
» Vraag en antwoord: Loopt dienstverband door bij vervroegde IVA-toekenning?
» Wetsvoorstel bedrijfsarts leidend bij RIV-toets controversieel verklaard
» Uitstel pensioen in één keer opnemen
» Ontwikkelingen bij de combinatie-ontslaggrond
» Handreiking voor uitvoering RVU
Casus
Handen schudden in coronatijd: sprake van plichtsverzuim?
Een docent die lesgeeft aan 6 VWO zag na een periode van les op afstand zijn examenleerlingen weer terug op school. Voor de coronaperiode schudde de docent de hand van een viertal leerlingen. Op de dag dat de docent zijn leerlingen weer terugzag, heeft hij deze gewoonte voortgezet. Dit handen schudden heeft een berisping tot gevolg gehad. Terecht of niet?
» Lees verder  
Vraag en antwoord
Loopt dienstverband door bij vervroegde IVA-toekenning?
Een werknemer krijgt vervroegd een IVA-uitkering (Inkomensvoorziening Volledig Arbeidsongeschikten). Blijft het dienstverband gedurende de volledige wachttijd van 104 weken doorlopen?
» Lees verder  
Wetsvoorstel bedrijfsarts leidend bij RIV-toets controversieel verklaard
Vanaf 1 september 2021 zou het advies van de bedrijfsarts leidend zijn bij de beoordeling van het re-integratietraject. Het wetsvoorstel is echter controversieel verklaard.
» Lees verder |  Deel dit:  
Twitter LinkedIn
Uitstel pensioen in één keer opnemen
Het wordt pas vanaf 1 januari 2023 mogelijk een deel van het pensioen in één keer op te nemen. Eerder was de ingangsdatum 1 januari 2022.
» Lees verder  |  Deel dit:  
Twitter LinkedIn
Ontwikkelingen bij de combinatie-ontslaggrond
In het Burgerlijk Wetboek (BW) staan de gronden waarop een werkgever een werknemer kan ontslaan. Sinds 1 januari 2020 is daar een nieuwe ontslaggrond aan toegevoegd: de combinatie van elementen uit andere ontslaggronden, ofwel de i-grond. De laatste jurisprudentie laat een aantal ontwikkelingen zien in het toepassen van de i-grond.
» Lees verder  |  Deel dit:  
Twitter LinkedIn
Handreiking voor uitvoering RVU
In de praktijk leven veel vragen over de uitvoering van regelingen voor eerder uittreden (RVU’s). Het ministerie van SZW en de Stichting van de Arbeid hebben een handreiking uitgegeven die handvatten geeft om op een zorgvuldige en solide manier volgens de nieuwe regels RVU’s af te spreken en uit te voeren.
» Lees verder |  Deel dit:  
Twitter LinkedIn
Voion     doorsturen  |  afmelden  |  contact  |  disclaimer
Algemene Onderwijs BondCNV OnderwijsAbvakabo.gif
Volg ons op:  
Terug naar boven U ontvangt deze e-mail op het volgende adres: