Nieuwsbrief

Dragen mondkapje instructierecht | Instemming 'Wet bedrag ineens, RVU en verlofsparen'
| Hoe voldoe je als school aan je zorgplicht? | 
en meer

  |  Lees online  |  Afmelden
SZ-bulletin
27 januari 2021
Voion
Het SZ-bulletin houdt u op de hoogte van ontwikkelingen over sociale zekerheid in het voortgezet onderwijs en verschijnt vijfmaal per jaar. Het bulletin is samengesteld door de Sociale Zekerheidswijzer van Loyalis, de VO-raad en Voion.
Inhoud
» Casus: Dragen mondkapje valt onder instructierecht 
» Vraag en antwoord: Zijn uitbetaalde vakantiedagen van invloed op de WIA-uitkering?
» Eerste Kamer stemt in met 'Wet bedrag ineens, RVU en verlofsparen'
» Vragen en antwoorden coronavaccinatie
» Weer een ziekmelding, is het COVID-19 of een griepje?
» Tijdelijk aanvullende eisen Arbowet
» Kan een school verwachten dat een docent fysiek aanwezig is op school? 
Casus
Dragen mondkapje valt onder instructierecht 
Een bezorger van een bakkerij weigerde een mondkapje te dragen. Zijn werkgever stelde hem op non-actief en schortte het loon op. De werknemer was het hiermee niet eens en stapte naar de rechter. Hoe oordeelde deze?
» Lees verder  
Vraag en antwoord
Zijn uitbetaalde vakantiedagen van invloed op de WIA-uitkering?
Zijn uitbetaalde vakantiedagen bij het einde van een arbeidsovereenkomst wegens arbeidsongeschiktheid van invloed op de hoogte van de WIA-uitkering?
» Lees verder  
Eerste Kamer stemt in met ‘Wet bedrag ineens, RVU en verlofsparen’
       De Eerste Kamer heeft op 12 januari jl. het wetsvoorstel ‘Wet bedrag ineens, RVU en verlofsparen’ met algemene stemmen aangenomen. Het kabinet wil met dit wetsvoorstel, dat onderdeel uitmaakt van het pensioenakkoord, meer ruimte bieden voor keuzevrijheid in het pensioenstelsel. De Eerste Kamer stemde eerder al in met het wetsvoorstel dat de stijging van de AOW-leeftijd en de levensverwachting meer met elkaar in balans brengt.
» Lees verder  |  Deel dit:  
Twitter LinkedIn
Vragen en antwoorden coronavaccinatie 
Met de start van het vaccinatieprogramma komt een normalisatie van het dagelijks leven weer in zicht. Toch roept het vaccinatieprogramma ook nog vele vragen op. Kan een werkgever zijn werknemer verplichten om zich te laten vaccineren tegen corona? En mag hij het loon inhouden als een werknemer die zich niet wil laten vaccineren, corona krijgt en niet kan werken? Mag een werknemer die zich niet wil laten vaccineren, om die reden ontslagen worden?

Het antwoord op deze en andere vragen vindt u in de Arbocatalogus-VO.
Deel dit:  
Twitter LinkedIn
Weer een ziekmelding, is het COVID-19 of een griepje?
Een school heeft als werkgever de verplichting om zich in te spannen voor een veilige leer- en werkomgeving voor werknemers en scholieren. Vanwege de Privacy wetgeving mogen bijzondere persoonsgegevens, zoals gezondheidsgegevens, niet geregistreerd worden. Zelfs niet wanneer de medewerker het zelf aangeeft. Dus ook niet in deze Corona tijd. Hoe voldoe je dan als school aan je zorgplicht?
» Lees verder  |  Deel dit:  
Twitter LinkedIn
Tijdelijk aanvullende eisen Arbowet
Op 25 november jl. is, in verband met de bestrijding van de epidemie COVID-19, het Arbeidsomstandighedenbesluit artikel 3.2 tijdelijk uitgebreid. Artikel 3.2 is een soort vangnet voor veiligheids- en gezondheidsrisico’s die niet specifiek in het Arbeidsomstandighedenbesluit zijn genoemd. Het nieuwe artikel 3.2a verplicht werkgevers en werknemers om besmetting en verspreiding van het virus te voorkomen. Door de tijdelijke uitbreiding kan I-SZW bij het niet naleven van de Corona maatregelen het werk stilleggen en werkgevers beboeten. Het geeft I-SZW ook de mogelijkheid om werknemers, bij niet naleving, maximaal € 450,- boete op te leggen.
» Lees verder  |  Deel dit:  
Twitter LinkedIn
Kan een school verwachten dat een docent fysiek aanwezig is op school? 
Net als voor, maar ook na de persconferentie van 12 januari 2021, hebben scholen de verplichting om fysiek onderwijs te geven aan leerlingen van de eindexamenklassen en aan kwetsbare leerlingen. Het is dan ook niet toegestaan om voor die groepen leerlingen volledig afstandsonderwijs te verzorgen. Kan een school van een docent verwachten dat deze fysiek op school aanwezig is?
» Lees verder  |  Deel dit:  
Twitter LinkedIn
Voion     doorsturen  |  afmelden  |  contact  |  disclaimer
Algemene Onderwijs BondCNV OnderwijsAbvakabo.gif
Volg ons op:  
Terug naar boven U ontvangt deze e-mail op het volgende adres: