Nieuwsbrief

Recht op transitievergoeding? | Medisch advies bedrijfsarts leidend | Wetsvoorstel Breed Offensief | en meer

  |  Lees online  |  Afmelden
SZ-bulletin

18 november 2020

Voion
Het SZ-bulletin houdt u op de hoogte van ontwikkelingen over sociale zekerheid in het voortgezet onderwijs en verschijnt vijfmaal per jaar. Het bulletin is samengesteld door de Sociale Zekerheidswijzer van Loyalis, de VO-raad en Voion.
Inhoud
» Casus: Verlenging van de arbeidsovereenkomst na opnemen zwangerschapsverlof?
» Vraag en antwoord: Recht op transitievergoeding?
» Wet verandering koppeling AOW-leeftijd gepland voor 1 januari 2021
» Medisch advies van bedrijfsarts leidend vanaf september 2021
» Wetsvoorstel Breed Offensief bij Eerste Kamer
» Wetsvoorstel betaald ouderschapsverlof
Casus
Verlenging van de arbeidsovereenkomst na opnemen zwangerschapsverlof?
Een werkneemster krijgt na het opnemen van zwangerschaps-, bevallings- en ouderschapsverlof te horen dat haar tijdelijke arbeidsovereenkomst niet wordt verlengd. De werkneemster is ervan overtuigd dat haar arbeidsovereenkomst niet wordt verlengd, omdat zij gebruik heeft gemaakt van haar verlofrechten en stapt naar de rechter. Hoe beslist deze?

» Lees verder  
Vraag en antwoord
Recht op transitievergoeding?
Een medewerker is vanaf 1 september 2018 in dienst. Op 31 maart 2020 beëindigt ze haar dienstverband op eigen verzoek. Vanaf 1 mei jl. komt ze echter opnieuw in dienst voor bepaalde tijd tot en met 31 december 2020. Heeft ze recht op transitievergoeding en over welke periode?

» Lees verder  
Wet verandering koppeling AOW-leeftijd gepland voor 1 januari 2021
       Het wetsvoorstel om de koppeling te wijzigen tussen de ingang van de AOW- en pensioenrichtleeftijd en de levensverwachting gaat uit van inwerkingtreding per 2021. 
» Lees verder  |  Deel dit:  
Twitter LinkedIn
Medisch advies van bedrijfsarts leidend vanaf september 2021
Vanaf 1 september 2021 wordt het medisch advies van de bedrijfsarts leidend bij de toets op het re-integratieverslag (RIV-toets) door UWV. Hierdoor behoren loonsancties op basis van medisch verschil van inzicht tussen bedrijfsarts en verzekeringsarts straks tot het verleden. Deze wetswijziging biedt werkgevers meer zekerheid over de loondoorbetalingsverplichting bij zieke werknemers. 
» Lees verder  |  Deel dit:  
Twitter LinkedIn
Wetsvoorstel Breed Offensief bij Eerste Kamer
Met het Wetsvoorstel Breed Offensief wil de minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid meer mensen met een arbeidsbeperking aan een baan helpen. Naast de Participatiewet en de Wet banenafspraak is dit wetsvoorstel gepresenteerd om dit te bevorderen. Momenteel ligt het wetsvoorstel ter behandeling voor bij de Eerste Kamer.  
» Lees verder  |  Deel dit:  
Twitter LinkedIn
Wetsvoorstel betaald ouderschapsverlof 
Het wetsvoorstel betaald ouderschapsverlof is eind oktober ingediend bij de Tweede Kamer. Partners krijgen recht op 9 weken ouderschapsverlof tegen 50% loon (tot maximum dagloon) op te nemen in het eerste jaar na de geboorte van hun kind. In de cao kan dit aangevuld worden tot een hoger percentage.  
» Lees verder  |  Deel dit:  
Twitter LinkedIn
Voion     doorsturen  |  afmelden  |  contact  |  disclaimer
Algemene Onderwijs BondCNV OnderwijsAbvakabo.gif
Volg ons op:  
Terug naar boven U ontvangt deze e-mail op het volgende adres: