Nieuwsbrief
  |  Lees online  |  Afmelden
SZ-bulletin
19 juni 2019
Voion
Het SZ-bulletin houdt u op de hoogte van ontwikkelingen over sociale zekerheid in het voortgezet onderwijs en verschijnt ongeveer 5 keer per jaar. Het bulletin is samengesteld door de Sociale Zekerheidswijzer van Loyalis, de VO-raad en Voion.
Inhoud
» Casus: Onterecht ontslag docente?
» Vraag en antwoord: Heeft een gedeeltelijk arbeidsongeschikt verklaarde werknemer recht op een gedeeltelijke transitievergoeding?
» Het pensioenakkoord en de AOW-leeftijd
» Wet arbeidsmarkt in balans aangenomen door de Eerste Kamer
» Wijziging wettelijk minimumloon
» Vraag ruim op tijd eHerkenning aan
Casus
Onterecht ontslag docente?
Een vrouw werkte ruim achttien jaar als docente management & organisatie en economie bij een college in Nederland. In 2017 kreeg zij een conflict met haar werkgever over enkele weken vakantie die zij van 12 april tot begin mei 2017 genoot. Wat volgde was ontslag op staande voet. Volgens haar werkgever had zij geen toestemming gevraagd en gekregen voor haar vakantie. De docente bestrijdt dit door te wijzen op app-verkeer tussen beiden. Is haar ontslag terecht?
Lees verder >>  |  Deel dit:  
Twitter LinkedIn
Vraag en antwoord
Heeft een gedeeltelijk arbeidsongeschikt verklaarde werknemer recht op een gedeeltelijke transitievergoeding?
Een docent is op 14 maart 2019 twee jaar ziek. De docent wordt door UWV gedeeltelijk arbeidsongeschikt bevonden en krijgt een WGA-uitkering toegekend. De werkgever herplaatst hem voor 50% door middel van aanpassing van het huidige dienstverband. Heeft de docent recht op een gedeeltelijke transitievergoeding?
Lees verder >>  |  Deel dit:  
Twitter LinkedIn
Het pensioenakkoord en de AOW-leeftijd
Het kabinet heeft op 5 juni samen met werkgevers- en werknemersorganisaties en de SER een principeakkoord gepresenteerd over een toekomstbestendig en evenwichtig pensioenstelsel. Er zijn nieuwe afspraken gemaakt om ervoor te zorgen dat zo veel mogelijk mensen werkend en gezond hun pensioenleeftijd kunnen bereiken. Ook komt er nu duidelijkheid over de AOW-leeftijd. De afspraken zijn op dit moment nog niet definitief.
Lees verder >>  |  Deel dit:  
Twitter LinkedIn
Wet arbeidsmarkt in balans aangenomen door de Eerste Kamer
Op 28 mei 2019 heeft de Eerste Kamer de Wet arbeidsmarkt in balans (WAB) aangenomen. Deze wet bevat veel verschillende maatregelen waardoor het voor werkgevers aantrekkelijker moet worden om mensen in vaste dienst te nemen. De nieuwe wet zal per 1 januari 2020 in werking treden.
Lees verder >> |  Deel dit:  
Twitter LinkedIn
Wijziging wettelijk minimumloon
Het wettelijk minimumloon wordt met ingang van 1 juli 2019 verhoogd. Ook gaat per 1 juli 2019 het minimumloon gelden voor 21-jarigen (nu is dit vanaf 22 jaar).

De nieuwe bedragen worden:

  • € 1.635,60 bruto per maand
  • € 377,45 bruto per week
  • € 75,49 bruto per dag
Vraag ruim op tijd eHerkenning aan
Vanaf 1 november 2019 kunnen werkgevers niet meer zonder eHerkenning inloggen op het werkgeversportaal van UWV. Dit lijkt nog ver weg, maar het aanvragen van eHerkenning kost tijd en voorbereiding.
Lees verder >>  |  Deel dit:  
Twitter LinkedIn
Voion     doorsturen  |  afmelden  |  contact  |  disclaimer
Algemene Onderwijs BondCNV OnderwijsAbvakabo.gif
Volg ons op:  
Terug naar boven U ontvangt deze e-mail op het volgende adres: